To top
15 ian.

ERMANNO SCERVINO – POVESTEA UNUI ITALIAN

ÎNCEPUTURI
Ermanno Scervino a studiat arhitectura în Italia, însă domeniul modei urma să îi aducă succesul. Stratup-ul în modă are loc în anii ’90, când a început să colaboreze cu nume sonore din moda italiană. În această perioadă își dezvoltă abilitățile necesare în calitate de couturier iar de la mentorii săi cunoaște tainele produsului de lux. Are astfel posibilitatea de a lucra și experimenta pe cele mai scumpe și pretențioase materiale și tot în această perioadă învață tehnicile aplicate în tailoring. La New York în anii ’80 a fost îndrumat de artistul Andy Warhol. Ar trebui notat faptul că nu a fost privat nici de petrecerile sofisticate și pline de fast ale New York-ului, unde împreună cu  Andy Warhol, a avut parte de clipe memorabile în cele mai tari locuri din lume, precum Studio 54 sau the Factory. 
 
DEBUT
Așadar… după o perioadă de formare petrecută între New York, Paris și Italia, în cele din urmă Ermano Scervino este pregătit să lanseze brand-ul cu același nume. Acest lucru se întâmpla mai exact în anul 1999. Lansarea oficiala are loc în 2003, în cadrul festivalului Milano Collezioni. Chiar de la început, prin originlitate și inovație reușește să impună stilul Scervino, comenziile venind cu lejeritate iar cele mai bine cotate buticuri au dorit să comercializeze produsele de lux ale acestui brand. Linia pentru bărbați a fost lansată în 2002 și prezintă pe catwalk pentru prima dată o colecție masculină în 2005, în cadrul evenimentului Pitti Immagine Uomo, unde a fost chemat în calitate de special guest.
 
MAISON SCERVINO
În prezent casa de modă Ermanno Scervino realizează linii atât pentru femei cât și pentru bărbați dar în același timp există și colecțiile de lenjerie intimă și beachwear sub label-ul Ermanno Scervino Underwear and Beachwear, pe de cealaltă parte brand-ul Ermanno Scervino Junior este adaptat gusturilor tinere, iar linia Scervino Street vine cu o listă de prețuri mult mai accesibilă. Cuvintele care descriu stilul Scervino ar fi sport couture, tailoring și stilul “lenjerie la vedere”.
 
FEMEIA SCERVINO
În doar câțiva ani celebritățile au adoptat stilul Scervino. A lucrat alături de Zefirelli, îmbrăcand-o astfel pe Cher în filmul ‘Tea with Mussolini’. Au urmat Sandra Bullok, Rita Ora, Eva Herzigova și lista poate continua. Eleganța transpusă de Ermanno Scervino este considerată ca fiind ‘rock couture’ sub ecoul new york-ez al anilor ’80. Femeia desenată de Scervino este lipsită de inhibiții, portretizată prin combinația ideală între Angelina Jolie și Kate Moss, cu un look edgy, conștientă că seducția vine din interior și nu din veșmânt, că hainele vin în completarea acesteia punând-o în valoare. Acesta este Ermano Scervino, arhitectul modei care știe să facă din corpul uman artă!
 
BY GEORGE ENACHE.


SHARE WITH YOUR FRIENDS:

No Comments

Leave a reply