To top
1 mai

IUBESC BARCELONA

La începutul acestui an, am participat la Barcelona Fashion Week ocazie cu care, aparte de show-urile de modă la care am luat parte, mi-am rezervat două zile sa vizitez orașul.
Ce-i drept, a fost doar o zi și jumătate de “timp liber”, având în vedere că mi-a luat mai bine de șase ore să îmi recuperez telefonul furat.
Acum, pentru că mai mulți prieteni mă întrebau de curând ce tipsuri aș avea să le dau despre Barcelona, am decis să scriu acest post în care să vă povestesc cam ce am făcut eu în acele zile. Pentru un post mai detaliat, promit să iau o vacanța mai lungă.
 
În prima dimineață, am luat cel mai bun brunch pe care l-am avut până acum în vacanțe, la Federal (Calle Parlament, 39). Localul este foarte primitor, iar mâncarea delicioasă. Vă recomand ouăle cu spanac, care, deși sunt cam grase, merită să le încercați. Apoi, ceaiul cu ghimbir, care este foarte spicy.
Dacă iubiți cafeaua (eu nu) și vreți să încercați ceva mai tradițional, mergeți la Cafes el Magnifico (Argenteria 64), un loc foarte cochet, cu una din cele mai bune selecții de cafea din lume. Eu am preferat să îmi iau doar un ceai și să mă bucur de tradiția acestui lor.
Dacă vreți să vedeți o expoziție de gogoși, ca în pozele mele, dar să le și gustați, mergeți pe Carrer del Carme, 3 la Chok.
Ultima recomandare culinară, dar sănătoasă, este Terasa Carles (Jovellanos, 2), un restaurant vegetarian pe care, din păcate, nu l-am testat, dar despre care am auzit numai laude. Așa ca, dacă ajungeți acolo înaintea mea, vp rog să îmi confirmați dacă este așa sau nu.
 
De data aceasta am decis să nu mai merg în destinațiile foarte cunoscute de turiști (Sagrada Familia, Parcul Guell, Stadionul Camp Nou, etc). Nici nu am avut timp. În schimb, am făcut o mică excursie pe jos până la parcul Montjuic. A fost superb. Vegetația, view-ul și castelul Montjuic, despre care doar auzisem, sunt un must see. Iar, ca și experiență diferită, luați funicularul până în port. Și, ca să nu uit, pentru cei care încă nu au aflat, intrarea în Parcul Guell nu mai este gratuită, din păcate.
 
În cea de-a doua zi (ei bine, doar jumatate de zi), mi-am făcut timp pentru două mici pasiuni: colindatul piețelor de fructe și shoppingul.
Bineințeles că am trecut puțin prin Mercat de la Boqueria ca să gust căpșune și cireșe proaspete (tipic mie când ajung oriunde în Spania) și am vizitat câteva magazine de pe cunoscuta stradă Paseig de Gracia, unde am fost încântată să descopăr că s-a deschis magazinul Other Stories, la doar un an de când a fost lansat în Londra.
 
Iar, daca sunteți amatori de concerte, când treceți prin Rambla, uitați-vă șa anunțuri și este posibil să găsiți spectacolul unui cântăreț preferat, exact în perioada în care vă aflați. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie, ajungând la concertul lui Michael Buble, care a fost extraordinar.
Dragii mei, așadar, dacă ajungeți în primăvara aceasta prin Barcelona, să vă distrait și nu uitați să mă tăguiți într-o fotografie. Doar așa, ca să nu îmi ppară rău că nu sunt cu voi acolo!Vă pup!
 
SHARE WITH YOUR FRIENDS:

Summary
Article Name
I LOVE BARCELONA
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
1 Comment

Leave a reply