To top
27 dec.

SALUTĂRI LONDRA!

Se spune ca atunci cand alegi o destinatie turistica conteaza mai putin locul in care mergi si ca importante sunt persoanele, care te insotesc. Cat se poate de adevarat, dar atunci, cand pe langa 2 prieteni foarte dragi, mergi intr-un oras, cum este Londra, vacanta ta devine una de neuitat.  Si va spun din proprie experienta . Pe langa faptul, ca am ras, cum nu mai rasesem de mult, am descoperit foarte multe lucruri si locuri interesante.
Cel mai vechi obicei al meu, atunci cand ajung la Londra este sa ma opresc in Marks&Spencer-ul din aeroport si  sa ma aprovizionez cu fructe de padure proaspete (prima caserola de zmeura o consum pe loc), obicei care se repeta pe toata durata sederii mele acolo. Masa mea principala este compusa din aceste fructe delicioase si seminte crude, tot de la magazinul cu pricina, pe care vi-l recomand cu drag.

Ca sa vorbim tot despre mancare, am descoperit o zona cu terase si restaurante foarte interesante, langa Southbank Centre, unde am inteles ca si viata de noapte este foarte intensa, dar din pacate nu am avut timp s-o experimentez.  Le Pain Quotidien este un loc foarte primitor, unde ai ocazia sa cunosti foarte multi oameni noi, pt ca stai cu ei la o masa foarte lunga. Si mancarea este foarte buna; singurul lucru de evitat este salata de detox, asta in cazul in care nu aveti de gand sa mancati 4 gramajoare de legume separate. 

Si cum nu se poate sa ajungi la Londra, fara sa faci si putin shopping o sa va spun care sunt locurile mele preferate. 
Daca va place sa admirati vitrinele magazinelor (asa cum fac eu) va recomand  sa vizitati Selfridges, pe Oxford street 400. De fiecare data, cand ajung acolo sunt uimita de imaginatia acestor designeri de vitrine. Nici interiorul magazinului nu arata mai prejos, asa ca puteti sa intrati cu incredere, iar selectia de branduri va va incanta….cel putin vizual. 

Patru magazine pe care eu le ador si nu le gasesti oriunde sunt: TopShop, River Island, Urban Outfiters si Other Stories.  Au haine si accesorii in tendinte, iar preturile sunt foarte accesibile. Daca despre primele 3 ati auzit mai mult, despre Other Stories vreau sa va spun ca este un brand nou (a intrat pe piata in 2013) si face parte din aceasi companie, ca si H&M. Preturile sunt putin mai sus, comparativ cu H&M, dar si calitatea. Il gasiti pe Regent Sreet nr 256-258.

Despre obiectivele turistice sunt convinsa ca ati auzit destule si nu vreau sa le repet, dar daca mergeti la Londra, pentru prima data si aveti o intrebare lasati-mi un comentariu si va ajut cu mare drag. 

Deci, daca ajungeti la Londra si v-a placut ceva din recomandarile mele, astept o poza, doar asa sa imi faceti in ciuda. 
Va pup si un An Nou cu multe multe calatorii!

 
No Comments

Leave a reply