To top
17 feb.

SĂPTĂMÂNA MODEI LA LONDRA

Dupa insorita Barcelona, a venit randul ploioasei Londra. In ciuda vremii carpricioase, sunt pregatita in fiecare dimineata sa intalnesc noi designeri, noi oameni interesanti.
O palarie rosie Gabriela Dumitran, pantofi Moschino, fusta Asos, bluza Moschino, plic Christian Louboutin si sunt gata de noi show-uri. Ce a urmat? Multe fotografii si un interviu pentru Associated Press in care am fost intrebata, printre altele, daca merita sa fac astfel de sacrificii, sa inghet de frig, mai exact, de dragul modei. In orice domeniu lucrezi, pentru orice pasiune, trebuie sa faci sacrificii. Da, chiar si cu riscul de a prinde o raceala zdravana in cazul meu.
 
“At fashion weeks, the show is out here on the street,” said Carmen Negoita, a blogger in a bright red floppy hat, spiky leopard Christian Louboutin heels and a red coat draped artfully over her shoulders. She was instantly pounced upon by waiting photographers, and she happily rattled off every component of her outfit when asked. Isn’t she cold? And aren’t her feet hurting? “Yes, but if you want to be beautiful you have to sacrifice,” she said. “Besides it’s just a week. I don’t dress up like this every day. It’s a show.” – Washington Post, Associated Press, Daily Mail and Miami Herald.
 
Revenind la show-urile pe care le-am urmarit, primul, cel semnat Jean Pierre Braganza, a constat intr-o colectie pe care insusi designerul a descris-o ca fiind o interpretare moderna a clasicismului. Cand vezi aceste imprimeuri baroce printate pe jachete din piele, cu siguranta asta iti inspira. Pielea este prezenta in toata colectia, inclusiv combinata cu textil, iar, ca si linie cromatica, totul este predominant negru sau in tonuri inchise, cu cateva mici pete de culoare. Stilul architectural combinat cu texturi fluide este specific pentru Braganza si este, in fapt, imbinarea perfecta intre masculin si feminin. O colectie usor de purtat, ideala pentru femeia moderna. Piesa mea favorita este jacheta oversized cu guler din piele.
 
 
Noua colectie Bora Aksu are un aer romantic, inspirata din scrisorile mamei designerului, din corespondentele pe care le avea cu aceasta cat timp el statea la internat, in adolescenta. Un stil vestimentar specific  scolaritelor din Turcia, tara sa natala, cu sosete purtate in pantofi, una din marile nebunii ale sezonului. Culorile predominante au fost rosu inchis, roz pudrat si combinatia alb negru, care pare nelipsita din toate colectiile sale. Minimalista, comfortabila, fresh sunt cuvintele cheie ale colectiei.
 
Vremea s-a indreptat intre timp in Londra, asa ca imi va fi mai usor sa ajung la timp la urmatoatele prezentari. Revin, cat de curand, cu noi posturi.
The best is yet to come, so stay tuned!

SHARE WITH YOUR FRIENDS:

No Comments

Leave a reply