To top
6 oct.

Designeri romani la NYFW

Deoarece cred in munca designerilor romani, la fiecare FW incerc sa imbin cat mai multe piese made in Ro in tinutele mele, pentru ca avem cu ce sa ne mandrim. Este adevarat ca marile branduri au mai multa trecere la fotografii de street style, dar un mix format in totalitate din branduri ultra cunoscute nu mi se pare cel mai original.

Intotdeauna am crezut si inca sunt de aceeasi parere, ca un outfit in care imbini piese ale tinerilor designeri, cu branduri mass market si cu un touch de luxury brands, iti pune creativitatea la treaba. Un look de pe catwalk arata spectaculos intr-adevar, dar nu este creatia ta ci a designerului.

Am promis in ultimul post ca o sa va povestesc despre prezenta unor designeri romani la NYFW, designeri care au in spate o vasta experienta in fashion.

CatchMichelle a fost fondat de Mihaela Teleaga in anul 2013, in Londra. A studiat la institutul Marangoni, de unde a obtinut si un internship la Vivienne Westwood. Dar o sa va povestesc mai multe intr-un alt post, unul in care o sa va arat si photoshoting-ul realizat in una din creatiile ei, pentru colectia de anul acesta de la NYFW.

Bianca Pop si-a fondat brandul care ii poarta numele in 2008, la Paris dupa ce a studiat la Institutul Marangoni in Milano si a lucrat pentru 10 Corso Como. Colectia de la NY o sa apara in curand pe pagina ei oficiala de Facebook. Pana atunci, daca doriti sa le vedeti live, pe 8 si 9 octombrie la pop-up shop-ul Band of Creators. Detalii despre eveniment aici.

Fetele de la Spoff, Laura Bonciu si Patricia Adascalitei, au studiat la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. S-au intalnit in 2015 fiind implicate intr-un proiect pentru Romanian Design Week si fiind atrase de acelasi stil de creatie au inceput prima lor colectie capsula la inceputul acestui an. NYFW a fost prima experienta internationala pentru ele si sper ca nu o sa fie ultima. In februarie, la Milano Fashion Week am purtat un coat roz pastel din prima lor colectie. Si ele vor fi prezente in cadrul pop-up shop-ului de la Band of Creators, pe care o sa il pierd din pacate.

Alte prezente romanesti la NYFW au fost Rozalia Bot si Ioana Calin, pe care le-am descoperit acolo si am fost incantata.

Tinuta din acest post are in prim plan tot un brand romanesc, Styland, cu un detaliu din blana Paisi si vintage clutch Jimmy Choo.

Cele 2 costume Styland, purtate in cadrul NYFW au fost cele mai apreciate tinute de fotografii de street style. Lucrate impecabil, pe stilul meu androgin si in culori foarte actuale, aceste tinute au aparut pe NewYork.com, Time.com si WSGN. Cu o scurta vizita la showroom-ul lor o sa intrati in universul doamnelor bine imbracate si mie nu imi place sa folosesc cuvinte mari, fara o baza reala.

Enjoy the pictures. Kisses

Calatoria la NYFW a fost realizata cu Air France/ KLM

Photos by Stephanie Naru

carmen-negoita-styland-new-york-fashion-week-6

carmen-negoita-styland-new-york-fashion-week-4

carmen-negoita-styland-new-york-fashion-week-3

carmen-negoita-styland-new-york-fashion-week-2

No Comments

Leave a reply