To top
7 sept.

Brow mapping & cum sa iti conturezi sprancenele

Sprancene subtiri sau naturale? Sunt convinsa ca marea majoritate veti spune cele naturale. Trendul sprancenelor subtiri, pensate excesiv a apus de mult iar acum sprancenele naturale sunt in tendinte.

Nu am fost niciodata atrasa de moda sprancenelor foarte subtiri, chiar am incercat tot felul de tehnici de indesire precum uleiul de ricin, dar si tatuaj semipermanent, despre care cred acum ca ma facea sa par foarte dura ( mai dura decat par acum ). Sa nu va mai povestesc ca s-a deschis tatuajul si am avut sprancenele roscate.

Acum un an de zile am descoperit o tehnica noua, care m-a atras foarte tare, pentru ca nu folosea penseta excesiv. V-am mai povestit despre brow barurile de la Benefit aici si cum puteti avea sprancene perfecte.

Ceea ce vreau sa va arat astazi este o mica ustensila, cu care se face aceasta desenare perfecta a sprancenelor. ( chiar am sa caut in arhiva mea sa va arat sprancenele mele de acum cativa ani si ce forma naturala am astazi, fara pensat excesiv)

Mapping-ul sprancenelor este o tehnica în trei pasi, pentru gasirea formei ideale în cazul fiecarei fete. Rezultatul este o arcada perfecta, pentru fiecare persoana în parte, asa cum mi-a povestit Mirela Dumitru, specialist Benefit, la intalnirea noastra.

Trebuie sa identificam trei zone-cheie ale fiecarei sprancene: punctul de pornire, arcul si capatul. Pentru a gasi inceputul, se masoara drept de la aripa nasului pana la punctul de pornire al sprancenei. Aceasta ne va ajuta sa cream un efect de subtiere a nasului.

Urmatorul pas este gasirea arcului. Vom masura pornind de la exteriorul narii, drept în sus prin centrul pupilei. Linia va ajunge în punctul în care spranceana atinge inaltimea maxima. Acest lucru va crea efectul maxim de lifting.

Apoi vom gasi capatul. Vom mssura pornind de la exteriorul nasului, trecand prin coltul exterior al ochiului, iar linia va ajunge acolo unde trebuie sa se termine spranceana.

Daca fata este mai rotunda, aceasta metoda o va îngusta putin, iar daca fata e ceva mai subtire, o va face sa para usor mai plina.

Partea asta tehnica, oricat de bine mi-a explicat-o Mirela nu cred ca m-as complica sa o fac singura acasa. Conturarea da.

Dupa ce am identificat toate cele trei zone ale sprancenei, am unit aceste puncte cu ajutorul Brow Zings, kitul pro pentru conturarea sprancenelor, care contine ceara si fard si este ideal pentru un aspect natural al sprancenelor.

Produsul este rezistent la apa si este disponibil în 3 nuante. Se aplica intai ceara, care ne ajuta la fixarea firelor de par dar si la rezistenta indelungata a machiajului, apoi, cu ajutorul fardului, conturam cat sa oferim profunzime si definire sprancenelor.

Un alt produs, pe care l-am testat si ajuta la conturarea sprancenelor este Gimme Brow, inovatia Benefit, pentru un volum instant al sprancenelor, gelul cu micro-fibre, care confera culoare si fixare rapida, cu o rezistenta indelungata, chiar si la apa.

Personal prefer pudra  din kitul Brow Zings. Mi se pare ca are un aspect mult mai natural decat gelul. Dar v-am povestit despre ambele, pentru ca in final este o chestiune de preferinte.

La sfarsit am folosit creionul High Brow pentru luminozitate. Acesta confera efect de lifting instant si camufleaza firele crescute recent.

Nu sunt o artista in arta machiajului, pentu ca am inceput sa ma machiez foarte tarziu, dar de fiecare data cand lucrez cu cate un specialist mai fur niste secrete, pe care le folosesc acasa in machiajele mele.

Am acumulat multa experienta in urma acestor lectii oferte de specialistii Sephora. Dupa ce imi fac toate temele promit sa va demonstrez cat de bine mi-au prins. Asa ca daca eu pot, care am fost antitalent, oricine poate.

Astept parerile voastre despre cat de util a fost acest material si ce v-ati dori sa vedeti intr-o astfel de lectie.

Kiss kiss

Video by Iuliana Popescu

Summary
Article Name
Brow mapping & cum sa iti conturezi sprancenele
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
1 Comment

Leave a reply