To top
16 ian.

7 orase pe care vreau sa le vizitez in 2017

Una din marile mele dorinte in 2017 este sa calatoresc. Si nu ma refer in vacantele legale sau sa fug cate un city break de 2 ori pe an. Imi doresc sa devin calator de meserie. Wow cum suna asta.? Scrisa negru pe alb suna pompos chiar si pentru mine. Sunt foarte constienta ca in acest moment nu este realizabil, dar cred ca nu este imposibil. Deci sa zicem ca este o dorinta pe termen lung si ceea ce fac in urmatoarele 12 luni ma va aduce mai aproape de visul meu.

Asa ca anul acesta o sa incep cu o lista scurta de 7 orase noi, pe care imi doresc sa le vizitez. Unele sunt in curs de planificare, dar marea majoritate sunt la nivel de wishlist!!!

Nu pot sa spun un criteriu dupa care le-am ales. Unele le-am vazut in poze si m-au fascinat, altele din descrierile unor prieteni care au fost acolo. Si din muuultele orase de vizitat am selectat cateva, care par realizabile.

Primul pe lista mea este Praga. De mult timp imi doresc sa ajung acolo si chiar la inceputul acestui an trebuia sa facem un road trip, dar ninsoarea ne-a stricat planurile. Anul acesta insa o sa ajung acolo cu siguranta.

Photos via Google

Lisabona. Cam de 3 ani aud pareri pozitive despre acest oras si despre Portugalia in general asa ca trebuie sa il vad.

Ierusalim sau orice alt oras din Israel. Acum 2 ani am fost la un pas de a rezerva o excursie cu copiii in tara sfanta, dar pentru ca  era un traseu mai greu si copiii nu erau acceptati am renuntat si am mers cu ei intr-o alta destinatie. Dar anul acesta cred ca se va realiza si o sa vad in sfarsit acele locuri despre care am citit in Biblie. Finger crossed!

Eguisheim este pe lista mea de ceva timp. Este un mic oras/satuc din Franta, care mi-a invadat instagramul. De curand am vazut si pozele Ioanei Grama din Colmar, un alt orasel invecinat si am decis ca trebuie musai sa ajung in zona. Cu o singura calatorie bifez toata zona aceasta, care pare desprinsa din povesti.

New Delhi, dar cred ca ma multumesc cu oricare alt oras din India. Am discutat cu prieteni cam de 2 ani despre o excursie in aceasta tara si in ultima vreme am vazut preturi foarte bune la biletele de avion. Asa ca anul acesta pare realizabil. Doamne ajuta!

Dubrovnik face parte dintr-un road trip, pe care visez ca il fac de 2 ani. Destul de aproape de noi si foarte realizabil, dar cumva timpul nu a tinut cu mine, insa anul acesta trebuie sa il fac. Daca nu, in 2018 o sa se afle pe urmatorul wishlist.

Iar ca ultima destinatie am ales ceva mai greu de realizat, dar care sa ma motiveze sa muncesc mai mult.  Musha Cay este o insula exclusivista in Bahamas si ii apartine lui David Coperfield. Sper sa faca un numar de iluzionism ? si sa fiu acolo pentru urmarorul Revelion. Nici nu imi doresc mult?.

Sa avem un 2017 cu multe calatorii si experiente!!!

Va pup

2 Comments
 • Gabriela

  Daca ai avea voie sa cumperi doar un singur lucru din fiecare loc, care ar fi acela? ?

  ianuarie 17, 2017 at 11:16 PM Răspunde
 • Denisa

  In Lisabona este foarte frumos, spunt din experienta proprie.
  Cred ca ai putea renunta la ceva din lista pentru o destinatie mai exotica si foarte frumoasa: Zanzibar, Maldive etc

  februarie 17, 2017 at 6:52 PM Răspunde

Leave a reply