To top
3 apr.

7 mituri legate de spalarea hainelor

Spalatul hainelor este probabil una din cele mai plictisitoare activitati si totusi, vrem, nu vrem trebuie sa facem asta saptamana de saptamana. De cand ma stiu am invatat tot felul de trucuri legate de intretinerea hainelor si metode de a face acest lucru cat mai repede. Unele din acestea sunt lasate din generatie in generatie, ca si cum ar fi o mostenire de familie, chiar daca nu toate s-au dovedit a fi utile.

Photo by Iuliana Popescu / Location Fourwood Laundry

https://www.emag.ro/masina-de-spalat-cu-uscator-lg-12kg-spalare-8kg-uscare-miniwash-2kg-ecohybrid-truesteam-smart-wifi-led-touch-control-direct-drive-clasa-a-alb-f6wd148twin/pd/DLXHC9BBM/?X-Search-Id

Din fericire tehnologia a avansat si in fiecare zi apar descoperiri noi despre cum sa cureti cea mai rezistenta pata sau programe din ce in ce mai scurte si adaptate la tesatura si culoarea hainelor tale, care demonstreaza ca multe dintre sfaturile pretioase sunt de fapt, niste mituri.

Nu stiu voi ce trucuri stiti, care s-au dovedit a fi utile si care nu. Eu am selectat cele mai cunoscute 7 mituri, pe care le-am auzit pana acum ( daca vreti sa largiti lista astept comentariile voastre)

1. Hainele spalate cu o temeperatura mica nu vor fi curatate bine
2. Doar o cantitate mai mare de detergent va ajuta la curatarea hainelor foarte murdare
3. Hainele se sorteaza doar dupa culoare. Sa speli hainele separate pe culori sau de tip de material este un moft
4. Numai adaugand o mare cantitate de balsam hainele vor fi reimprospatate
5. Orice haina poate fi spalata cu un singur program al masinii de spalat.
6. Combinarea detergentului cu inalbitorul in masina de spalat iti face rufele mai albe
7. Hainele delicate trebuiesc spalate manual pentru a fi protejate

 

https://www.emag.ro/masina-de-spalat-cu-uscator-lg-12kg-spalare-8kg-uscare-miniwash-2kg-ecohybrid-truesteam-smart-wifi-led-touch-control-direct-drive-clasa-a-alb-f6wd148twin/pd/DLXHC9BBM/?X-Search-Id

Dar intre atatea tipuri de texturi, programe de spalare si variante de detergent, cum facem sa economisim timp si bani? De curand am citit o statistica, care spune ca timpul alocat spalarii hainelor poate ajunge pana la 8 h/saptamana, ceea ce echivaleaza cu o zi intreaga de munca, 5 sesiuni de mers la sala, 5 filme vazute, 4 concerte sau piese de teatru, 8 ore de iesit in parc cu cei mici sau de plimbat cainele sau 12000 de cuvinte citite.

Am vazut oameni care zilnic cara in masina pungi cu haine de spalat, cu timp pierdut la spalatorie sau care fac acasa multe gramezi mici de haine sortate in functie de cum trebuiesc spalate. Unora din aceste gramezi le vine randul abia dupa 5 zile , pentru ca noi nu petrecem suficient timp acasa sau masina nu spala foarte repede, incat sa termini tot pana vine ora de somn.

Cum ar fi sa poti spala in intimitatea casei tale, de doua mai multe haine in acelasi timp, cu un consum redus de energie si in acelasi timp sa ai toti detergentii potriviti la indemana si laptopul, pentru a termina de scris cel mai nou proiect la care lucrezi?

Nici eu nu credeam ca este posibil, dar cum ziceam; din fericire tehnologia se misca. De curand a aparut o noua masina minune pe piata, marca LG, care are 2 cuve si spala simultan haine de diferite culori si materiale. Mai mult masina vine echipata cu tehnologiile TrueSteam , pentru o curatare rapida si impecabila cu abur, AllergyCare, care garanteaza o indepartare a bacteriilor si alergenilor certificata de British Allergy Foundation, Steam Refresh pentru o improspatare a hainelor in mai putin de 20 de min si Steam Softener pentru o calcare mai usoara.Toate acestea ca sa ne usuram viata si sa ne petrecem timpul liber facand lucrurile, care ne plac.

Voi ce asteptari aveti de la o masina de spalat cu 2 cuve si ce ati face daca ati avea mai mult timp liber? Si ca sa va provoc sa raspundeti vin si cu un mic cadou pentru voi. Cele mai frumoase 2 comentarii primesc un voucher de 100 ron, de la magazinul online Carturesti.

Save time, stay fresh, enjoy life!!!

Kisses

https://www.emag.ro/masina-de-spalat-cu-uscator-lg-12kg-spalare-8kg-uscare-miniwash-2kg-ecohybrid-truesteam-smart-wifi-led-touch-control-direct-drive-clasa-a-alb-f6wd148twin/pd/DLXHC9BBM/?X-Search-Id

9 Comments
  • Andreea

    La a mea masina de spalat haine imi place ca are un program scurt de 14 minute, pe care il folosesc foarte des pentru hainele fetitei mele. Si un alt program de steam, care le lasa mai soft, nefolisind balsam. Dar dacã as avea mai mult timp liber, as citi mai mult, as reincepe sa scriu si sa pictez 🙂 dar si sa calatoresc, asa cum o faceam inainte ✈️

    aprilie 3, 2018 at 12:41 PM Răspunde
  • Gianina Farcas

    Cel mai mult apreciez la masina mea de spalat ca nu imi distruge hainele deoarece am mai avut masini de spalat care prindea hainele in cuva si le lasa mici gauri.
    Mi-ar place suuuper mult sa fac mai mult sport poate chiar 2-3 ore pe zi si sa gatesc mai sanatos daca as avea mai mult timp liber; din pacate am cursuri la faculta pana la 6 in majoritatea zilelor si atunci cand ajung acasa nu am timp sa fac tot ce mi-am propus

    aprilie 3, 2018 at 2:33 PM Răspunde
  • Dragan Iasmina

    Apreciez faptul că hainele păstrează mirosul de fresh mult timo, și asta datorită masinii, pentru că hainele spălate la altă mașină nu miroseau așa bine. Durata scurtă a procesului și curățarea eficientă.
    Timp liber nu am aproape deloc. Când găsesc un moment de răgaz e raiul pe pământ. Dacă aș avea mai mult timp mi-aș acorda timp mie: bubble bath, face mask, series ❤, dar aș acorda și mai multă atenție personelor din jurul meu, pentru că fără prieteni și familie timpul nu înseamnă nimic.

    aprilie 3, 2018 at 9:22 PM Răspunde
  • Tanislav Mihaela-Alexandra

    Masina mea de spalat are diverse programe, preferatul meu fiind cel mai scurt, dar care ofera un rezultat foarte bun. Daca as avea mai mult timp, nu as mai invata de dimineata pana seara, as vrea sa vizitez lumea, sa descopar lucruri noi, sa simt agitatia metropolelor sau sa simt briza oceanului, lucru pe care il poti obtine imaginar si prin citit, cititul fiind urmatorul lucru pe care l-as face daca as avea mai mult timp.

    aprilie 4, 2018 at 12:02 AM Răspunde
  • Maria Ene

    Apreciez capacitatea de spălare, programele, viteza de centrifugare Nu e foarte performanta dar e [Acceleratul ] meu .Iar in timpul liber calatorii, calatorii.

    aprilie 30, 2018 at 6:17 PM Răspunde
  • Gabriela

    Interesant articolul, multumesc pentru sfaturi.

    mai 17, 2018 at 11:02 AM Răspunde
  • Tomescu florentina Doina

    Din păcate eu nu am o mașina de spălat. Mi-aș dori sa am o mașina de spălat și as folosi timpul liber pe Care las avea datorită acesteia mi-aș pertrece timpul liber jucându-ma cu copii mei.

    mai 25, 2018 at 4:56 PM Răspunde
  • Georgiana

    Masina de spalat este un must-have, spalatul manual ne rapeste prea mult timp, sunt multe de facut si ziua este scurta.

    iulie 23, 2018 at 1:13 PM Răspunde

Leave a reply