To top
6 iun.

Top 5 locuri instagramabile din Egipt

Din cât am reușit eu să vizitez, am făcut un top 5 locurilor instagramabile din Egipt.  Pozele ies superb, iar numărul turiștilor care se înghesuie sa scoată un cadru perfect este foarte mare. Pentru cazari si alte locuri care merita vizitate va las linkul AICI.

Piramidele

Încă de la 8:30, când am ajuns noi, locul era plin de oameni care se chinuiau să prindă Piramida lui Keops fără prea multă lume în jur. Și pentru mine a fost o adevărată provocare.

La o distanță mica este un loc unde puteți avea un cadru superb cu cele 3 piramide. Cred că locul este spectaculos și la apus, dar din păcate la ora aia eram deja înapoi spre Hurghada. La Sfinx însă se monta o scenă și nu am reușit să scot nici un cadru din față cu acest colos.

Templul Karnak

Am stat mult să mă gândesc dacă să pun acest templu pe locul 1 sau nu, dar piramidele sunt mult mai cunoscute asa ca au avut întâietate. Dar vreau să vă spun că în acest loc am avut starea aceea totală de întoarcere în timp. Aici aș fi vrut să mă așez și să privesc coloanele imense și lumina care se propagă printre ele. Un spectacol pe care nu aș putea să vi-l descriu în cuvinte și pe care trebuie să îl puneți pe lista aia de dorințe.

Pe lângă toate acestea, lecția de istorie, povestită de ghidul nostru expert, Nur, a făcut să îmi doresc să revin aici de încă câteva ori și să aprofundez totul.

Templul Hatsepsut

Dacă mă vedeați cum m-am chinuit să pronunț corect acest nume și să îl țin minte, ați fi râs cu lacrimi. Dar acum nu o să-l mai uit. Mai ales că doamna a fost singurul Faraon femeie. Au încercat urmașii ei să îi șteargă numele din istorie, dar a reușit să treacă proba timpului prin templele pe care le-a lăsat în urma ei. Nu este un templu atât de vast ca și Karnak, dar intrarea este cea mai somptuoasa. Am avut ocazia sa îl vad in toată splendoarea din balonul cu aer și pot să vă spun ca este impresionant.

Templul din Luxor

De dimensiuni mai mici, dar destul de spectaculos, acest templu construit în cinstea zeului Amun. In antichitate era legat de templul Karnak. Încă se lucrează sa se refaca legătura dintre cele 2 temple.

Aici am văzut cel mai spectaculos apus, dar lumina nu m-a ajutat foarte tare, ca să scot cu telefonul acele cadre superbe. Templul este luminat și se poate vizita și seara. Dacă aveți un aparat profi și pe cineva care să știe să îl mânuiască, cu siguranță o să faceți o serie de poze de revista.

Deșertul Sahara

Acele întinderi spectaculoase de nisip și munți golași si acea liniște perfectă mi-au dat o stare de meditație pe care rar o experimentez. Și da, niște cadre minimaliste perfecte, eu fiind singura pată de culoare.

Voi ce locuri intersante ati descoperit in Egipt? Chiar imi doresc sa impartasiti cu mine experientele voastre. Si eu ma inspir de la voi atunci cand calatoresc. Mi-ati oferit o gramada de sfaturi utile de-a lungul anilor si va multumesc.

La cat mai multe calatorii!!! Va pup.

 

No Comments

Leave a reply