To top
21 mai

7 zile de vis in Egipt, cu Paralela 45

7zile de vis in Egipt, cu Paralela 45. M-am intors în Egipt dupa 10 ani, cand  am fost in Sharm el Sheik. Nu am vizitat foarte multe in acea vacanta si am ramas cu o dorinta de explora aceasta tara incarcata de istorie.

In aceasta calatorie mi-am propus sa vizitez tot ce se poate. Pe lângă programul complex făcut de Paralela45, am facut si o excursie de 1 zi in Cairo.  Am dormit prin autocare, m-am trezit câteva nopți la 3-4 dimineața, doar ca să apuc să vizitez tot ce mi-am propus.

Sunt convinsă ca ați văzut deja story-urile mele, cu locurile superbe. O să vă fac o scurtă recapitulare, ca să aveți informațiile la indemana, în cazul in care plănuiți să calatoriți in Egipt. De asemenea, am făcut un folder pe Instagram, în Highlight, cu povestea completă. Daca nu vi se parea o destinatie atractiva, sunt convinsa ca acum o sa puneti Egiptul pe lista de dorinte. 

Primul charter catre Hurghada

Noi am fost privilegiații care au deschis sezonul charterelor și am călătorit cu primul charter către Hurghada. Cred că este cea mai apropiată destinație față de România, unde poți găsi temperaturi de peste 30 grade C în aprilie.

Am rămas impresionată încă de la momentul cazării. Hotelul Stella di Mare este imens și conceput ca un orășel minunat la malul mării. Am început explorarea cu o vizită la acvariul din Hurghada. Este un loc excelent și pentru copii, cu o mulțime de specii de pești și un tub de sticlă fabulos. De asemenea, am văzut The port Grand Mosque, una dintre cele mai vizitate moschee din zonă. Interiorul și coloanele de la intrare sunt absolut spectaculoase.

Cea de-a 2 zi, pe care de altfel o așteptam de mult după iarna lungă avută, a fost croaziera pe Marea Roșie. Din păcate, vremea nu a ținut cu noi și a fost înnorat în majoritatea timpului. Prin urmare, ne-am bucurat de plimbare, iar unii mai curajoși au făcut snorkeling. Iahtul era decorat în stilul local, însă foarte modern și cu toate utilitățile. Și, deși eu am rău de mișcare, vreau să vă spun că a fost o experiență extrem de placută.

Intalnirea cu guvernatorul Marii Rosii

În cea de-a 3 zi, am început cu treburile mai serioase, anume întâlnirea cu guvernatorul Mării Roșii, cu care am povestit despre siguranța în zonă și planul lor de dezvoltare pentru turiști. Și pentru că tot am ajuns la acest subiect, cea mai întâlnită întrebare este dacă țara e sigură. Va spun cu toată deschiderea că eu personal nu m-am simțit nici o secundă în pericol.

Este adevărat că în fiecare autocar am avut un reprezentant al securității cu noi, dar așa se procedează cu toate autocarele. Isi doresc ca oamenii să se simtă în siguranță și să le fie mai ușor să treacă de punctele de control. Eu îmi doresc să iau o mașină și să fac acest traseu de una singură, în ritmul meu și îmi asum opririle la toate acele puncte de control.

Desertul Sahara

Cum a continuat ziua? Cu una dintre cele mai frumoase experiențe și anume plimbarea în deșert. Am început cu întrecerea între jeep-uri, care pentru iubitorii de adrenalină ca mine, a fost cireașa de pe tort. Nu pot să vă explic cât de tare ne-am distrat și am dansat pe muzică locală, în timp ce mașina cobora și urca acele dealuri. Iar view-ul unde ne-am oprit să facem poze a fost de vis.

Am continuat cu vizita la beduini, unde am fost înconjurați de copii. Nu știu dacă ați văzut poza mea cu fetița în spate, dar a fost o experiență foarte amuzantă. După ce i-am învârtit pe rând, am stat puțin pe vine, ca să îmi revin din amețeală și m-am trezit cu cineva în spate. La început am tresărit, după care m-am amuzat copios și am învârtit-o, iar colegii mei au surprins foarte frumos acest moment. Este una din amintirile mele preferate și o poza pe cinste ca să îmi reamintească acest lucru.

Am mers cu cămila, cu ATV-urile, cu niște karturi foarte haioase de 2 locuri, deci pot să spun că am înghițit câteva kg de praf din dețert ☺. Glumesc. Am avut o eșarfă special concepută pentru acest tip de activități. Seara s-a încheiat apoteotic, cu o masă copioasă, e drept că eram lihniți și un show de dans și lumini.

Luxor, vechea capitala a Egiptului

De aici a început seria nopților cu somn puțin. După 4 ore de mers cu autocarul am ajuns în Luxor, vechea capitala a Egiptului.  In prima zi am vizitat Templul Karnak și templul Luxor.

Cazarea a fost de fapt un hotel plutitor pe Nil, iar eu și Dana Săvuică am avut cea mai spectaculoasă terasă și priveliște în partea din față a vasului. Dar m-am bucurat foarte puțin de ea, pentru că între vizite nu ne-a rămas foarte mult timp, iar a doua zi la ora 3 ieșeam din hotel, ca să prind răsăritul de la înălțime.

Plimbarea cu balonul cu aer a fost pentru mine un alt moment, gen 100 de lucruri de făcut în viața asta. Printre filmări și poze am încercat să admir peisajul și să mă încarc cu toată povestea locului, pentru că ce vedeam de sus erau practic mii de ani de istorie.

Tot ce am văzut de sus la 5 dimineața, am avut ocazia să văd și de jos pe zi, și anume Valea Regilor, cu celebrul mormânt al lui Tutankamon, precum și templul lui Hatsepsut.

1 zi in Cairo

La întoarcerea spre Hurghada am dormit tot drumul, pentru că urma o altă călătorie de 6 ore dus și tot atâtea întors către și dinspre Cairo, care nu era în plan inițial, dar am renunțat rapid la plajă ca să vedem piramidele, pe care le admirasem mereu doar în poze.

Nu am putut rata nici Sfinxul si institutul de papyrus, unde mi-am scris numele în limba veche. Fabrica de parfumuri, Muzeul de Egiptologie, unde am văzut cea mai frumoasă colecție de bijuterii (tezaurul lui Tutankamon). Eu le-aș purta și astăzi, la cât sunt de spectaculoase.

Ultimele 2 zile au fost mai liniștite, așa că am furat câteva ore de plajă, la hotelul Pharaoh Azur Beach Resort, am vizitat o oază de verdeață numită El Gouna, un fel de mic orășel verde în mijlocul deșertului și, bineînțeles, am încercat să gustăm puțin și din viața de noapte din zonă.

Întotdeauna mi se pare că imaginile și cuvintele nu sunt de ajuns, ca să redea frumusețea unui loc. Trebuie să simți energia acelui loc și Egiptul nu duce lipsa de aceasta energie. Am avut senzația că ce știam din Biblie sau am citit în cărțile de istorie, fac mai mult sens și nu au rămas la stadiul de povești.

Mai multe poze si locuri instagramabile gasiti AICI

Câteva tips-uri pentru călătoria în Egipt.

  • cumpărați-vă cartelă de telefon din aeroport, pentru că este mai ieftină și așa o să aveți tot timpul internet
  • luați cu voi o eșarfă sau mai multe, pe care să le aveți cu voi în excursii. Vă protejează în primul rând de soare, dar vă este utilă și la întrarea în anumite obiective turistice.
  • nu uitați crema cu protecție solara mare, pentru ca aici am văzut cel mai puternic soare. Trebuie să vă puneți și pe mâini atunci când purtați tricou, pentru că riscați să vă ardeți fără să vă dați seama.
  • Nu încercați să negociați cu comercianții de la piramide, pentru că nu mai scăpați de ei.
  • Totul se negociază, dar la tarabele organizate
  • Încercați să schimbați banii în lire egiptene, pentru că puteți stabili prețul altfel decât în dolari

Pentru mai multe detalii, știți unde să mă găsiți în privat și că răspund cu drag la orice întrebare legată de destinațiile vizitate.  Pentru oferte cei de la Paralela45 au o gamă largă de trasee și hoteluri. De asemenea, au un super concurs în această perioadă. Vă las linkul AICI.

Până la o nouă experiență, v-am pupat!

 

 

6 Comments
  • Oana Tita

    Esti superba.

    mai 21, 2019 at 12:59 PM Răspunde
  • Liana

    Ahh…cata energie! Te invidiez! Eu am fost in aprilie, am stat tot in Hurghada, am fost o zi la Luxor,Karnak,Hatsepsut, Valea regilor, Tutankamon, la un atelier de alabastru, apoi o zi la piramide, sfinx, am coborat in piramida mai mica, de langa cea a lui Keops, de fapt mormantul mamei lui, am luat parfumuri de la madama aia care vorbea romaneste( dar deja nu mai miros cine stie ce), papirus, minunatul muzeu, sala mumiilor, ghid egiptean care vorbea romaneste, o zi pe Marea Rosie la Paradis Island, snorkeling( si asta e o experiență grozava!). Balon nu, n-am avut cazare in Luxor, dar am zburat asta vara in Goreme, Capadocia, Turcia…
    In alta ordine, superbe tinute,esti o frumoasa (de unde e rochia pe care o porti la Luxor?) !

    iulie 13, 2019 at 7:41 PM Răspunde
  • Seoagency

    Care a fost pretul total al vacantei si care este cea mai buna perioada de a merge in egipt ?

    iulie 31, 2019 at 5:15 PM Răspunde
  • filme online

    esti foarte foarte frumoasa si dulce….

    august 7, 2019 at 10:39 AM Răspunde
  • filme online

    misto,super fain pe camila trebuie sa incerc si eu

    august 7, 2019 at 10:41 AM Răspunde

Leave a reply