To top
26 iun.

CUM NE ALEGEM OCHELARII DE SOARE

Dragele mele fashioniste, a venit în sfârșit vara și apelăm zilnic la ochelarii de soare. Îi purtăm din două motive: să ne protejeze ochii de ultraviolete, precum și pentru aspectul estetic. În acest sens l-am invitat pe George Enache, fashion stylist, să ne explice cum ne alegem ochelarii de soare ținând cont de forma feței.
 
 
 
 
 ALEGEREA LENTILELOR 
Lentilele joacă un rol extrem de important și ar trebui să fie primul lucru de care ținem cont atunci când vrem să achiziționăm o pereche de ochelari de soare. Materialul lentilelor face diferența, iar calitatea vizează sănătatea ochilor noștri. Sugestia mea este să cumpărați lentile din sticlă, chiar dacă sunt mai scumpe, comparativ cu cele din plastic. Sticla oferă o claritate vizuală sperioară și face față cu brio zgârieturilor.
Un alt aspect pe care nu ar trebui să îl neglijăm este culoarea lentilelor. Aș începe prin a vă spune că lentilele negre sunt pentru uz temporar. Folosirea în exces crează dependență și în timp duce la fotofobie. Aceasta nu este părerea mea, ci a specialiștilor. 
„Nu trebuie să ne facem un obicei din a purta ochelari de soare cu lentile negre sau închise la culoare, poate doar să apelăm la ei ocazional”, spune doctorul Monica Pop. 
Așadar multitudinea de culori este binevenită, inclusiv lentilele în degrade, atâta timp cât nu sunt întunecate. Nu uitați de flitrul UV, acesta ar trebui să fie cât mai ridicat, cel puțin 4. Ochelarii de soare achizitionați de la tarabe sau din piețe nu îndeplinesc aproape nicio caracteristică menționată mai sus. Puneți preț pe sănătate și nu în ultimul rând pe estetică. De acest lucru ne ocupăm în următorul paragraf.
 
 
 ALEGEREA RAMELOR 
Trebuie să înțelegem că ochelarii nu se aleg în funcție de cât de atractiv este design-ul acestora, ci trebuie să ținem cont de forma feței. Observă ce structură anatomică are fața ta și respectă sfaturile de mai jos.
 
 
FAȚA ÎN FORMĂ DE INIMĂ
La acest tip de față trebuie să te concentrezi pe partea superioară a ochelarilor. Sunt recomandate ramele de tip cat eye sau ramele groase în parte de top și subțiri în partea de jos. Evită să porți ochelarii supradimensionați deoarece aproape toată fața va fi acoperită.
 
FAȚA OVALĂ
Aș putea spune că ești norocoasă deoarece poți purta aproape orice model de ochelari de soare.
 
 
FAȚA ROTUNDĂ
Pentru fața rotundă sunt recomandate ramele care depășesc ușor linia pomeților, în formă pătrată sau dreptunghiulară. Pentru un balans armonios evită ochelarii oversized.
 
 
FAȚA PĂTRATĂ
Îndulcește linia pronunțată a bărbiei și a maxilarului purtând ochelari cu rame rotunjite sau ovale, cu o cromatică veselă.
 

SHARE WITH YOUR FRIENDS

 

Summary
Article Name
CUM NE ALEGEM OCHELARII DE SOARE
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
No Comments

Leave a reply