To top
4 feb.

Cum sa petreceti 7 zile minunate in Tenerife – part 1

Ce sa faci 7 zile in Tenerife?

Ca sa faci baie in ocean, la 28 de grade, in luna ianuarie, in timp ce la Bucuresti sunt -15, nu e nevoie sa zbori jumatate de glob. Am ales sa petrec o vacanta de o saptamana pe o insula exotica nu foarte departe de Europa. Mai exact, in Tenerife, unde ajungi cu zboruri de linie (escala e destul de obositoare – 7 ore in Madrid), dar si cu zboruri low cost (tip Ryannair). Depinde cat sunteti dispusi sa dati pe bilet.

Atentie insa ca, de multe ori, bagajele la low cost costa chiar de 2-3 ori biletul in sine.

Dar sa trecem peste micile detalii de transport si sa va povestesc ce a insemnat Tenerife pentru mine si ce puteti face acolo in 7 zile.

Tenerife parcursa cu masina

Am vrut sa explorez toata insula, asa ca am inchiriat o masina. Preturile pleaca de la 100 si ceva de euro/7zile.

Iar ca si cazare am ales un apartament in Costa del Silencio, pe care l-am inchiriat prin AirBnb. Era mult mai avantajos, ca si pret, decat o camera de hotel.

Dupa cateva ore de somn pe sezlong si o masa delicioasa cu peste si creveti, am plecat in prima aventura spre Masca. Cine a mai fost acolo intelege cu siguranta de ce zic “aventura”. Soseaua pana acolo este compusa din cea mai mare aglomerare de curbe la 180 grade pe care am vazut-o pana acum. In anumite zone se circula doar pe o banda.

Nu va spun cat mi-era teama ca nu o sa mai poata urca masina in panta, chiar si in viteza 1 (neavand o masina cu un motor foarte puternic). Odata ajunsa insa sus, in vaful muntilor, peisajul este mirific.

Prima oprire  a fost la un ceai in Santiago del Teide, un satuc foarte linistit, de unde am inceput urcarea propriu-zisa.

Masca ( “Satul Pierdut” sau “Satul piratilor” din Tenerife) este cea de-a doua atractie de pe insula, dupa vulcanul Teide si nu este greu de inteles de ce. Acest sat, situat la o altitudine de 600 metri, ofera o priveliste impresionanta si un vibe linistitor. Pentru doritorii de tracking, echipati si antrenati, coborarea pana la plaja este un adevart challenge (data viitoare o sa merg echipata). Pe drum aveti ocazia sa testati si sa cumparati tot felul de produse pe baza de cactus. De aici puteti lua barca pana la Los Gigantes.

De la Masca spre Buenavista de Norte am avut o alta supriza. Insula este incredibila. Partea de sud este foarte uscata si stancoasa, in schimb ce partea nordica este ploioasa si cu ceva teren arabil. Si totul se schimba in doar  80km. Acum esti in zona plina de stanci si imediat cum ai trecut o culme totul devine verde, umed si cu zone de agricultura.

Modul rapid incare se schimba peisajul este absolut fascinant. Am continuat drumul pana la Playa Punta de Teno, cel mai vestic punct de pe insula, unde am vazut unul din cele mai superbe apusuri de soare.

Nu va recomand sa va intoarceti inspre Playa las Americas noaptea tot pe drumul ce trece prin Masca. Este prea aventuros si periculos.  Incercati spre El Tanque, din nou Santiago del Teide si, de acolo, la drumuri mai line.

Transfagarasanul din Tenerife

In urmatoarea zi am descoperit un alt drum minunat (gen Transfagarasan) spre Taganana, inspre estul insulei. A fost putin cam innorat sa facem plaja, dar i-am urmarit pe surferii incepatori, care se chinuiau sa prinda valul. Daca ajungeti in zona, va recomand un restaurant ieftin si cu mancare foarte buna. Nu arata spectaculos, dar cu 33 de euro am mancat 2 persoane pe saturate (creveti, caracatita, peste si alte cateva gustari din partea casei). Locul se numeste Los Roques de Anaga.

La intoarcere, in drum spre Costa del Silencio am facut o mica oprire in Santa Cruz de Tenerife la un ceai cu vedere spre ocean, in Auditorio de Tenerife, o opera a lui Santiago Calatrava.

Insa cea mai mare descoperire am avut-o cand am vrut sa admir inca o data oceanul, dupa inserat.  Pe pietrele imense care protejeaza auditoriul sunt pictati muzicieni faimosi.  M-am documentat apoi si am aflat ca sunt 100 de fete pictate de un artist din Bulgaria. Daca ajungeti pe zi va puteti cauta cantaretul favorit.

Pana acum am acoperit doar doua zile din vacanta. In posturile urmatore va voi povesti cum am ajuns sa practic SUP. Nu stiti ce este? Va voi povesti!

Daca ati fost in Tenerife, lasati-mi un comentariu mai jos. Povestiti-mi si uploadati si o fotografie frumoasa.

Va pup!

Photos by Rares Pulbere

carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (10)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (29)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (18)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (42)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (5)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (26)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (45)

carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (25)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (24)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (14)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (44)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (39)carmen-negoita-ce-sa-faci-7-zile-in-tenerife (16)

Summary
Article Name
How to spend 7 amazing days in Tenerife - part 1
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
No Comments

Leave a reply