To top
2 feb.

Importanta Denimului

Denim Essentials

Face parte din rutina noastra de zi cu zi, a insotit momente importante din istorie, a aparut in secolul al 17-lea, provine din orasul Nimes si devine un element emblematic in America, iar in anii ’50 materialul este uzitat aproape in toata lumea.

Denimul, caci despre el este vorba, se numara printre putinele tesaturi care a reusit sa tranziteze timpul cu usurinta pana-n prezent. Nu stim ce s-ar fi intamplat cu acest material daca nu exista Loeb Strauss. El este cel care a produs emblematicii jeansi sub marca Levi’s, iar Jacob Davis patenteaza folosirea capselor metalice pentru intarirea cusaturilor. Si de aici a inceput sa se scrie istoria denimului, in timp ce designerii marilor case de moda au facut ca acest material sa fie mereu in tendinte.

Articolele din denim fac parte din elementele importante ale garderobei noastre. Jeansul ne ajuta sa fim cool fara sa depunem mari eforturi. Cand vorbim despre efortless cool, trebuie musai sa-l mentionam pe James Dean. In anii ’50, JD a facut celebra o linie de styling care astazi este considerata cool. Outfitul este compus dintr-o pereche de jeans, un tricou alb si o geaca din piele in stil biker. In plus, designerii, tendintele, starurile de la Hollywood si moda strazii au contribuit mult la felul in care putem mixa diversele articole din denim.

Eu trebuie sa recunosc ca, sunt o impatimita a jeansului uzat, cunoscut sub numele de ripped jeans. Pentru cei care doresc un look edgy si rebel, aceasta este alegerea perfecta. Insa exista si nenumarate varinate pentru cei care au gusturi clasice. Un lucru e cert, denimul se preteaza tuturor stilurilor si nu exista bariere cand luam in considerare varsta. Dar sa nu uitam ca, atitudinea este singura eticheta care conteaza!

Am ales trei tinute care mie imi plac foarte mult, astfel ilustrez mai multe stiluri in care poate fi combinat denimul.

Casual cool – double denim! Sa nu va fie frica de double denim. Daca este mixat exact asa cum trebuie, nu va arata niciodata a “costum”, dimpotriva, efectul e chiar cool. Pentru un look relaxat, incercati o camasa din denim oversized, o precehe de skinny jeans si un tricou alb simplu.

Da, da, denimul poate fi purtat si in tinute business. Camasile din denim cu o textura subtire pot fi combinate cu fuste clasice sau cu pantaloni masculini.

Mie tinuta asta mi se pare foarte feminina. Asadar, denimul poate fi incorporat si in tinute ladylike, dar si accesoriile joaca un rol important. Pentru un look – Tres Chic, aveti nevoie de o camasa din denim, o pereche de pantaloni cu talie inalta si o palarie.

Voi cum purtati denimul?

denim essentials

denim-essentials-6

denim-essentials-7


denim-essentials (1)

Summary
Denim essentials
Article Name
Denim essentials
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
No Comments

Leave a reply