To top
12 feb.

Cum sa petreceti 7 zile minunate in Tenerife- part 2

Cum poti ajunge “pe Marte”, in Tenerife

 Daca in postul precedent va spuneam cum am parcurs insula cu masina si cum am ajuns in Masca, Satul Piratilor, , in postul de azi va voi povesti cum am urcat pe unul din cei mai impresionanti vulcani pe care i-am vazut pana acum. 

 Dupa 2 zile de colindat insula de la vest la est am considerat ca este momentul si pentru o zi de plaja. Cea mai cunoscuta si vizitata de pe insula este Playa de  las Americas, unde puteti admira si cativa surferi dansand pe valurile oceanului. Este o priveliste chiar interesanta, ladies! 

 Playa de las Americas este cunoscuta si pentru viata de noapte agitata, dar si pentru zonele cu restaurant de toate tipurile. Din pacate, nu pot sa va recomand nici un club, pentru ca nu am fost in nici unul (va spuneam in primul post ca am dormit foarte mult in vacanta. Aveam nevoie de odihna), dar Hard Rock Café arata interesant pe dinafara.

Photos by Rares Pulbere

how-to-spent-7-amazing-days-in-tenerife-33 (2)

In urmatoarea zi ne-am hotarat sa escaladam vulcanul Teide, cel mai vizitat loc din Tenerife. Practic, el este responsabil de tot relieful insulei, dupa eruptiile care au avut loc acum aproximativ 150.000 ani, conform Wikipedia

Tot peisajul din jurul vulcanului, pare o baza de experimente si iti da chiar senzatia ca te afli pe Marte. Doar cine a fost acolo intelege exact ce spun, pentru ca, din poze, este destul de greu sa transmiti acea stare. 

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (16)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (10)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (4)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (26)

Am avut insa “norocul” sa facem aceste calatorii in jurul vulcanului in a doua parte a zilei, astfel ca s-a inserat rapid si am crezut ca vom ajunge sa ne folosim telefoanele pe post de lanterna ca sa ne intoarcem. Peisajul insa, la apus, este senzational!

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (32)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (28)

Sus pe Vulcan ajungi cu o telecabina, pana aproape de varf. Mai este o bucata de traseu, pana in varful lui, care se face pe jos, dar numai cu un permis special, pe care trebuie sa il rezervi cu cel putin o luna inainte. 

 Din pacate, nu am stiut acest lucru si nu am ajuns sa vad craterul. Sunt insa cateva drumuri de jur-imprejur, de unde am putut admira toata insula.  Este, totusi, cel mai inalt punct din Spania (insulele, desi aflate in Oceanul Atlantic, apartin de Spania). Daca ajungeti acolo, nu uitati sa va luati pantaloni lungi si macar un pulover gros. Este o diferenta de temperatura foarte mare, dupa cum puteti vedea si in pozele mele. 

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (11) 

Luati-va timp o zi intreaga ca sa explorati zona, nu doar vulcanul, pentru ca veti descoperi  destul de multe locuri fascinante. Daca sunteti amatori de tracking, this is your day! Data viitoare cand o sa ajung aici imi rezerv mai mult timp sa explorez aceasta zona fascinanta.

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (7)

 In urmatoarea zi, la recomdarea unora dintre voi, am mers sa vizitez Casa de los Balcones si copacul Drago Milenario. Casa de los Balcones este cel mai vizitat loc din nordul insulei. Este o casa construita in 1715, cu balcoane impunatoare, o curte interioara cu multa vegetatie, dar si un centru in care se incearca pastrarea traditiilor. Dar Orotava nu inseamna doar Casa de los Balcones.  Este un orasel foarte frumos in care ne-am “pierdut” pe strazi si am descoperit multe alte cladiri interesante. Acest orasel mi-a amintit putin de Taormina (Sicilia). 

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (19)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (21)

 La 20 de minute de Orotava, in Icod de los Vinos se gaseste si Parque del Drago, un mic parc cu foarta multa vegetatie, in mijlocul caruia se inalta Drago Milenario, un copac declarat monument national in 1917. Se pare ca este o anomalie, pentru ca specia din care face parte nu creste atat de mult. Are 18 m inaltime, iar trunchiul, la baza, 20 m. Simbolul vegetal al insulelor Canare se pare ca are o varsta de peste 3000 de ani si, pentru a fi protejat, autoritatile au deviat o strada, pentru ca el sa nu fie in pericol. Nu trebuie sa il ratati daca ajungeti in zona!

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (25)

 Ultimele 2 zile din saptamana mea de refacere, cum ii zic eu, a insemnat orice altceva, dar numai refacere nu. In ultimul post o sa va povestesc despre parcurile din zona, dar si ce sporturi am incercat. 

 Pana atunci nu uitati sa imi lasati impresii despre aceasta destinatie sau tipsuri daca ati fost in Tenerife. Cu siguranta nu o sa fie ultima data cand vizitez aceasta insula interesanta. 

 Kisses!

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (17)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (18)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (29)

how-to-spent-7-amazing-days-in-tenerife-33 (1)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (5)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (9)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (6)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (15)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (27)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (12)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (20)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (22)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (24)

how-to-spent-7-amazing-day-in-tenerife (1)

Summary
Article Name
How to spend 7 amazing days in Tenerife- part 2
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
No Comments

Leave a reply