To top
13 feb.

Cum sa petreceti 7 zile minunate in Tenerife – part3

Cum am invatat sa fac SUP in Tenerife

 Daca in cele doua posturi precedente va spuneam cum am parcurs insula cu masina si cum am ajuns in Masca, Satul Piratilor, sau am admirat un superb apus de soare pe vulcanul Teide, in postul de azi va voi povesti cum am invatat sa practic SUP. Vedeti in continuare ce inseamna…

 Dupa cateva zile de relaxare, in care am vizitat insula, am decis ca ultimele doua zile sa fie dedicate sporturilor de apa.

 Am ajuns astfel in cel mai mare parc de apa din Tenerife, Siam Park, care are cele mai interesante atractii din cate am incercat eu. Spre exemplu, un tobogan cu o cadere de 28m, unde prinzi si 80km/h, iar la sfarsit treci printr-un tub ce trece printr-un acvariu cu rechini. 

#blue is the word of the day. Let’s try some crazy atractions. ?

A photo posted by Carmen Negoita (@carmennegoita) on

Restul atractiilor sunt super interesante, pe diferite grade de adrenalina. La sfarsitul zilei eram putin ametita, putin obosita de la atatea scari urcate, dar cu stare de spirit foarte buna. 

 Tenerife este o insula mica, dar cu foarte multe parcuri de distractii. Noi nu am avut timp sa il vizitam decat pe acesta, dar data urmatoare mai avem pe lista Loro Park, Monkey Park, Aqualand, Jungle Park si multe altele mai mici, dar foarte interesante. 

 In ultima zi am incheiat vacanta in forta. Am incercat pentru prima data SUP-ul (Standing Up Paddleboarding) si, pentru a doua oara, o lectie de surf (pe prima am avut-o anul trecut in Panama).  

 Asadar, m-am pregatit de dimineata cu pastile pentru rau de miscare. Aveam inca frica de placa pe care urma sa urc. Stand Up Paddleboarding (SUP) este ceva ce mi-am dorit sa incerc de foarte mult timp, dar nu mi-am adunat curaj pentru ca am frica de apa adanca si nu ma imaginam stand in picioare pe o placa, in mijlocul marii, cu mare probabilitate de a ma rasturna la primul val. 

 Insa cand dai peste un instructor care nu te menajeaza, asa cum gasit noi in Tenerife, nu mai gasesti nici o scuza si iti iei inima in dinti. 

 Instructorul nostru, care, intamplator, este si roman, mi-a inteles totusi frica de apa si m-a lasat sa port vesta la inceput, dar asta doar pentru 10-15 minute. Cand a vazut ca am prins miscarea, m-a lasat pe cont propriu. 

 Dupa jumatate de ora eram deja foarte relaxata, nu ma mai agita faptul ca nu stiu cat de adanca este apa sub mine si chiar m-am simtit mandra ca am reusit sa fac si asta. 

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (3)

Am stat 3 ore pe apa, in picioare, dar si in genunchi pe placa admirand peisajul si asteptand delfinii, care din pacate, nu s-au aratat. 

 Dupa cele 3 ore eram ametita, dar nu am avut starea de rau ca de obicei, pentru ca am invatat si cum sa respir corect cat timp fac acest sport. 

Va recomand sa faceti acest lucru, sa invatati sa respirati corect, inainte sa va aventurati pe apa. Instructorul va va da toate sfaturile.

 Dan (instctorul nostru) are o agentie,  Multiaventura Tenerife, si se ocupa de orice fel de sport pe apa. Cautati-l odata ce ajungeti in Tenerife! Va previn insa ca nu va menajeaza deloc. 

 Pe mine m-a luat de o mana si m-a urcat pe placa de surf, in ciuda protestelor mele ca sunt ametita (si chiar nu ma alintam). Cert este ca, desi eram foarte obosita si ametita, nu m-a lasat pana nu am luat cateva valuri sus pe placa. 

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (2)

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (12)

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (8)

 Am vrut sa facem si kaiac-canoe, dar am lasat-o pentru data viitoare, cand vom reveni in Tenerife. 

 Sper ca v-am fost un ghid util, in cazul in care va decideti sa faceti o plimbare pe insula. Daca mai aveti intrebari sau curiozitati puteti sa imi lasati un mesaj si va raspund cu drag.

 Sa vina varaaaa!!!

Kisses

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (6)

DCIM136GOPRO

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (13)

carmen-negoiota-how-to-spend-7-days-in-tenerife (9)

Summary
Article Name
How to spend 7 amazing days in Tenerife - part3
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
No Comments

Leave a reply