To top
5 aug.

Cum sa faci 2 deserturi energizante in 10 minute

Daca m-ati vazut sambata pe snapchat stiti ca am lucrat la 2 retete de dulciuri asa de vara, rapide. Saptamana trecuta am comandat de la Vegis.ro un mare colet de superalimente, migdale, ulei de cocos (chiar ieri am facut un material pe Digi 24, despre beneficiile uleiului de cocos, pe care o sa il vedeti in curand), cacao, paste, etc pentru aceste retete noi.

Despre inghetata am tot vorbit in mai multe materiale, dar aceasta este deosebita pentru ca are in compozitie spirulina, o alga care la prima vedere nu se potriveste intr-un desert. Ei dragii mei se potriveste si inca foarte bine. Daca va place gustul fresh de menta, gen AfterEight, atunci aceasta inghetata are acelasi gust si culoare.

Dar sa cunoastem toate ingredientele:

  • – 3,4 banane congelate
  • – spirulina (am zis in filmulet ¼ lingurita, dar puteti sa puneti aproape o lingurita la aceasta cantitate ca sa va dea o culoare verde intensa. Nu va speriati de gust, pentru ca nu o sa il simtiti)
  • – ¼ lingurita pudra de vanilie
  • – 1 mana mare de menta proaspata
  • – lapte de migdale, la nevoie cat sa lege putin
  • – fulgi crocanti de cacao, ciocolata

Mixati bananele pana devin o pasta, peste care adaugati restul ingredientelor si continuati pana la o  omogenizare fina. Fulgii de cacao ii puneti si ii amestecati 2 sec cat sa integreze in compozitie. Urmariti etapele din videoclip si o sa va fie foarte usor.

Si asa cum am promis in filmulet o sa va enumar cateva din beneficiile pudrei de spirulina. Am citit la un moment dat un articol care spunea ca o dieta bazata pe apa si aceasta alga este suficienta si perfect echilibrata. Sper ca va dati seama cam ce “arma” avem la indemana ca sa ne hranim corect si rapid.

60-70% din compozitie reprezinta proteina pura. Mai mult  decat pot contine carnea de vita sau pui

vitamin B12, calciu, crom, cupru, iod, zinc, potasiu, fosfor, seleniu, magneziu, vitaminele D, E,K

are afect antiinflamator (de asemenea turmericul este foarte bun antiinflamator)

regleaza tensiunea arterial

clorofila regleaza metabolismul pielii, dezinfectant, regenerant, intarzie efectele de imbatrinire prematura. Clorofila inseamna oxygen, viata

scade glicemia

consumata cu jumatate de ora inainte de masa reduce pofta de mancare (folosita pentru slabit, controlul obezitatii)

in tratamente cosmetice

Si multe altele, petru ca fiecare din aceste ingredient are un anumit beneficiu in organism. Se poate consuma sub forma de pudra in smoothie, sucuri verzi, inghetata, dupa um vedeti, dar si bomboane si alte prajituri. Sau daca va este mai usor puteti incerca si variant de capsule.

Pentru bomboanele energizante avem nevoie de :

  • 150/200 g curmale fara samburi
  • 50 g caju
  • ½ lingurita maca
  • 1 lingurita rasa macaccino
  • 1 lingurita rasa cacao bio
  • 1 lingurita cu varf proteina de canepa
  • 2 lingurite seminte de chia
  • 2 linguri ulei de cocos

Se blenduiesc bine pana obtineti o pasta omogena usor de modelat, dupa care le dati forma dorita.

Puteti sa le consumati dimineata ca si mic dejun, dar nu mai mult de 3,4 bomboane. Chiar daca par mici si masa dumnevoastra probabil ca o sa dureze 5 minute credeti-ma ca v-ati luat mai multi nutrienti decat daca ati fi mancat 3 feluri clasice. Este o masa perfecta pentru o zi in care va antrenati (consumata cu mini o ora inaninte de antrenament).  Sau puteti lua o bomboana ca si gustare intre mese sau la o jumatate de ora dupa antrenament. Ingredientele sunt bogate in calorii asa ca nu exagerati.

Stiu ca pare ciudat daca va spun ca 4 bomboane pot sa fie masa voastra, pentru ca am fost crescuti cu ideea ca ca trebuie sa mancam mult ca sa hranim corect. In realitate trebuie doar sa stii sa ii dai corpului exact ce are nevoie, fara sa ii ingreunezi digestia. Organismul nostru pierde foarte multa energie ca sa digere ceea ce noi ii dam si nu este un lucru tocmai benefic. Cele mai multe lucruri pe care le bagam in gura sunt doar pentru pofta, nu pentru ca ne hranesc.

“Mananc mai putin, ma hranesc mai mult” ar trebui sa fie motto-ul nostru.

Cat despre ingredientele din aceasta reteta aveti o adevarata bogatie. Maca era considerata inantichitate un dar de la zei. Este un cocktail de vitamine (A, B1, B2, B5, B12, C, D, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, fosfor, iod, fier mangan si multe, multe altele) afrodisiac, energizant, anti stres, adaptogen, proprietati de tonifiere, antioxidant, creste capacitatea de aparare a organismului, etc . Deepre uleiul de cocos putem sa vorbim cateva ore bune, dar in curand o sa fac un live exact despre beneficiile si moduri de intrebuintare ale uleiului de cocos.  Macaccino este o pudra formata din maca, zaharul de cocos ( indice glicemic scazut, gust de caramel, bogat in fier, potasiu, magneziu si grupul B) si pudra de cacao (antioxidant, magneziu mineral pentru nivele energetic optim si afrodisiac). Pudra aceasta puteti sa o folositi si dimineata in loc de cafea. Va da aceeasi energie, dar cu eliberare treptata, fara sa aveti o ascensiune rapida urmata de o cadere la fel de rapida, ca in cazul cafelei.

Despre fiecare ingredient in parte o sa mai discutam si in filmuletele viitoare, pentru ca stiti ca le folosesc constant ( retetele mele aici). Aproape toate ingredientele pe care le-am folosit in acest material le-am comandat pe Vegis.ro (v-am pus linkul si pe youtube). Cat despre acei fulgi de cacao sunt plimbati cu drag tocmai din Panama, dar gasiti variante asemanatoare si pe Vegis sau alte site-uri de profil. O sa mai postez cu voi ce imi comand si de unde, pentru ca asta este intrebarea cea mai frecventa.

Dragii mei sper ca ati ”savurat” acest episod. Sunt sigura ca o sa incercati acasa aceste retete delicioase si sanatoase, asa ca astept pareri pentru ca Sharing is caring.

Kisses

No Comments

Leave a reply