Am fost curioasa ce articole apar pe net atunci cand cauti „cum ne protejam in sezonul rece” si primele 2 rezultate erau despre vaccinuri, cateva idei pentru par, urmate de sfaturi de „bun simt” gen renuntati la fumat, ca si cum este cu buton de on si off in functie de sezon, dupa care iar revenim la pastile si vaccinuri.
Nici un articol care sa vorbeasca despre adevarata preventie. Nu o sa incep sa tin o pledoarie impotriva medicinei clasice. Am folosit-o, o folosesc la nevoie, dar nu abuzez de ea.
Unul din lucrurile, pe care le urasc la medicina clasica este ca ne invata organismul sa fie lenes. Au dezvoltat mai intai o bacterie, o boala, dupa care bineinteles a venit cu antidotul. Au speculat foarte bine frica oamenilor de durere. Si asa au creat o pastila pentru fiecare tip de durere, pe care ni le baga pe gat cu mega campanii de marketing.
Dragilor corpul nostru este o masinarie foarte desteapta, cea mai desteapta (de-asta avem genii de oameni, care creeaza lucruri exceptionale, dar si lucruri rele pentru bani). Asa ca trebuie sa va ascultati corpul si sa il lasati uneori sa se refaca fara ajutorul atator chimicale.
Nu stati in casa sa muriti, fara sa luati o pastila, dar nici nu luati de la primele simptome.
Si acum ca v-am facut un intro atat de lung despre credintele mele personale sa va spun si ce tratamente naturale folosesc eu in sezonul rece.
Dupa cum am zis si in videoclip 10 zile cura de catina cu zeama de lamaie, suc de ghimbir, miere, polen sau tinctura. Tot ce avem de la albine este excelent. Mierea de Manuka are niste proprietati deosebite.
Catina are vitamina C in cea mai mare concentratie, de 10 mai multa decat citricele. Eu folosesc fructul congelat sau pudra aceasta de la Vegis, atunci cand sunt pe fuga sau nu sunt acasa.
Un alt antioxidant excelent este turmericul, pe care vi-l recomand sa il folositi in cele mai diverse mancaruri. Nu va fie frica sa abuzati de el. Intr-un episod viitor o sa va arat o bautura din turmerique folosita in tratarea multor boli.
Pentru tuse le fac copiilor un sirop de ceapa cu miere foarte eficient. Ceapa razuita amestecata cu miere se lasa sa isi depuna zeama, care se administreaza de cateva ori pe zi. Va spun sincer ca in 2-3 zile copiii mei scapa de tuse.
Pentru durerile in gat cel mai bun anestezic si dezinfectant este tinctura de propolis.
Si nu in ultimul rand folositi cu incredere ghimbirul. Ca si condiment sau ceai ajuta la imunitate si la raceala. Ceaiul de ghimbir cu usturoi este cel mai bun lucru sa ma pun imediat pe picioare cand racesc.
Nu mi se intampla foarte des, dar atunci cand sunt foarte stresata si obosita imi scade imunitatea. Din fericire imi revin foarte repede si nu zac in pat.
La acest capitol de stres nu sunt cea mai in masura sa va dau sfaturi, pentru ca si eu ma consum exagerat de mult. Dar trebuie sa avem un echilibru in toate, pentru ca asa cum ziceam, organismul nostru este o masinarie, care are nevoie de toate piesele in functiune, ca sa nu clacheze.
Sa avem o iarna cu sanatate!!!!
Va pup!
No Comments