To top
24 apr.

Cum să petreceți 4 zile în Budapesta – partea a II-a

budapest, aria hotels

Dragele mele, v-am promis în ultimul articol că vom continua împreună aventura prin orașul Budapesta.  V-o spun din nou: îmi place să mă răsfăț. Dar se pare că și cei de la Madison Perfumery știu asta. Păi cum? Parfumeria exclusivistă nu s-a limitat doar la hotarele țării noastre și a deschis și în Budapesta o locație în care poți primi și tratamente de cosmetică. Am fost încântată să le accept invitația și să mă bucur de un tratament facial extraordinar. Dar nu puteam să plec cu mâna goală de la ei și desigur mi-am cumpărat cel mai nou parfum de la Kilian care a devenit preferatul meu.

budapest, aria hotels

budapest, aria hotels

Dar sesiunea de cumpărături nu s-a terminat aici. Nu am putut să ratez cea mai renumită stradă de shopping din Budapesta. Strada Andrassy este cunoscută de localnici si nu numai,ca Champs-Elysse-ul unguresc și întreaga zonă face parte din UNESCO World Heritage.
Calea Andrássy este împărțită în patru părți. Secțiunea dintre Piața Erzsébet și Oktogon este dominată de branduri de lux renumite în lume. Pe lângă magazinele de haute-couture, veți găsi, de asemenea, Opera, „Broadway of Pest” și Piața Liszt Ferenc. Încă un lucru care mi-a plăcut aici este existența galeriilor de artă, dar și a cafenelelor care găzduiesc ocazional diverse expoziții.  Bineînțeles că nu am putut pleca din acest loc superb, până nu am băut o cafea aromată la cafeneaua familiei care deține Hotelul Baltazar.

budapest, madison perfumery

Și dacă tot vorbim de hoteluri, pentru a doua parte a călătoriei mele am ales să mă cazez în altă parte, așa cum v-am spus și în articolul de data trecută. Mă plictisesc repede în același loc așa că am schimbat peisajul cazându-mă la Aria Hotel Budapest. Mi-am făcut temele bine înainte să vin aici și am aflat că hotelul a câștigat premiul TripAdvisor Traveler’s Choice în 2017 și este cunoscut ca având cel mai bun centru de Wellness și Spa din întreaga Europă. Și aici am avut de-a face cu o poveste interesantă -povestea muzicii. Hotelul este o capodoperă arhitecturală fiind caracterizat în special de apartamente de lux care comemorează artiști celebrii precum  Maria Callas, Frank Sinatra, Jimi Hendrix și compozitori precum Mozart. Cel mai mult mi-a plăcut grădina de pe acoperișul hotelului care oferă o vedere de 360 de grade deasupra orașului.

budapest, aria hotels

budapest, aria hotels

Gata! Aici se încheie aventura noastră din Budapesta. Te provoc să vizitezi acest oraș minunat care pare să fie evitat de turiștii români (probabil pentru că este destul de aproape), dar îți pot garanta că se poate lua la întrecere cu orice capitală europeană . Aștept în comentarii păreri despre experiența ta din Budapesta și alte sugestii de locuri care merită văzute.

budapest, zsimpla kert

budapest, szimpla kert

budapest

budapest, madison perfumery

madison, andrassy street

No Comments

Leave a reply