To top
6 feb.

10 lucruri pe care trebuie sa le iei cu tine in Egipt

10 lucruri pe care trebuie sa le iei cu tine in Egipt.  Egiptul este o tara cu o cultura si o clima diferite de a noastra. Si pentru ca foarte multi mi-ati scris ca vreti sa mergeti acolo in perioada urmatoare, vreau sa va las un mic ghid.

1.Crema de soare

Crema de soare cu protectie mare. Chiar daca sunt in jur de 25 de grade, soarele arde foarte tare intre 9 si 16:00.

2. Aftersun

Crema dupa soare. Va puteti arde super usor, iar cremele lor nu sunt neaparat cele mai calitative, asa ca luati cu voi una care stiti ca functioneaza.

3. Geaca

Geaca pentru seara si pantaloni lungi. Daca soarele arde foarte tare cat este pe cer, de indata ce apune se lasa un frig crunt (cel putin asa l-am perceput eu?) Diferenta de temperatura se simte, avand in vedere ca este desert.

4. Pijamale groase

De asta am suferit cel mai tare. Am venit cu niste “pijamalute” din matase. Lungi ce e drept, dar din matase si nu mai stiam ce pulovare sa pun pe mine, ca sa dorm confortabil.

5. Bani marunti.

Aduceti bacnote de 1 $ sau schimbati in moneda locala, pentru ca in Egipt se da tips la orice. Unii se ofera sa va faca poze, dupa care va cer cu insistenta bani si va si urmaresc. Trebuie sa fiti constienti ca sunt foarte saraci si cultura lor este aceasta. Totusi empatia tine pana la un punct, asa ca sper sa nu dati pe tips mai mult decat pe vacanta. La toaletele publice se plateste 5 lire egiptene si aveti grija sa cereti si hartie, pentru ca in interior nu au.

6. Servetele umede, uscate si dezinfectant.

Legat de subiectul de mai sus este bine sa va aduceti cu voi aceste lucruri, pentru ca este mai igienic. Si dezinfectant sa aveti tot timpul. Egipt nu este o tara curata, dar compenseaza prin istoria locurilor.

7. Ochelari de soare.

Este evident de ce. Soarele arde foarte tare si iti obosesc ochii.

8. Palarii si esarfe.

Pe langa faptul ca sunt cool & fashion, va protejeaza si de soare.

9. Imodium.

Si nu numai. O mica trusa sanitara nu strica. Eu nu am avut probleme, dar stiu foarte multi care s-au stricat la stomac de la gheata, pentru ca este facuta cu apa de la robinet. Ar fi de preferat sa ii rugati fara gheata. Si pot sa mai apara tot felul de alergii alimentare. Un Claritine nu strica sa fie acolo. Just to be sure.

10. Casti de urechi.

Nu numai pentru muzica. Va las un mic truc. In resorturi, pe plaja, toata ziua vin oameni care incearca sa va vanda diverse servicii. Daca vreti sa scapati de ei, stati cu castile pe urechi si va faceti ca nu ii vedeti sau inchideti ochii. ?In felul asta scapati de ei. Eu asa am facut si chiar functioneaza. Nu aveam chef sa ascult aceeasi poezie zi de zi, dar cu altii chiar imi facea placere sa vorbesc. It’s up to you☺️

3 Comments
  • Corina Costache

    Foarte bune sfaturile, mi-ar fi placut sa le stiu cand am fost in Egipt. Cel mai bine e sa ii ignori pe comercianti, daca iti surprind si o singura privire nu mai scapi de ei. Desi atunci mi s-au parut agasanti, acum cand iti admir pozele mi s-a facut dor de Egipt. E o tara pe care trebuie sa o vizitezi cu minte deschisa, fiecare vacanta e o experienta unica! https://corinacostache.com/2020/06/06/top-5-activitati-pe-care-le-poti-face-in-hurghada/

    februarie 6, 2021 at 3:18 PM Răspunde
  • Maria

    Mulţumesc că aţi împărtăşit cu noi experienţa pe care aţi avut-o. Nişte fotografii minunate, sunteţi foarte frumoasă şi arătaţi super. Sper că voi ajunge şi eu măcar o dată în viaţa asta în Egipt să văd piramidele. Multă sănătate!

    martie 24, 2021 at 10:59 AM Răspunde

Leave a reply