To top
28 apr.

MARAMUREȘ

Săptămâna trecută am luat parte la nunta prietenei mele, Dana, în Maramureș. Nu mai fusesem în acea zonă a țării de când eram copil, așa că am așteptat cu entuziasm reîntâlnirea cu acele locuri minunate. Mi s-a reconfirmat faptul că avem o țară frumoasă, însă pe care nu știm să o promovăm. Dovadă și întâmplarea trăită pe drumul spre Cascada Cailor.
Auzisem de acest loc de la prieteni și doream să ajung să îl văd. Chiar dacă asta însemna să urc mai bine de o oră pe munte. Toți oamenii cu care m-am întâlnit pe drum mi-au spus însă că ce îmi veni de vreau să urc atât pentru că nu am oricum ce vedea. Da, așa vorbeau de cea mai spectaculoasă cascadă din România.
M-am încăpățânat să urc pe munte și să văd cu ochii mei cât de neinteresantă era cu adevărat. Ei bine, am descoperit unul din cele mai frumoase locuri de la noi, un loc unde respiri aer curat de munte și admiri o superbă cădere de apă.
Mi-a venit imediat în minte, ca și comparație, modul în care alte popoare știu să pună în valoare orice obiectiv turistic, orice monument istoric.
Însă, trecând peste această experiență mai puțin plăcută, m-am simțit extraordinar în Maramureș. Este o zonă de vis, cu oameni frumoși și calzi.
La nuntă, mirele și mireasa au ales să îmbrace, la un moment dat, straie populare, astfel că am îmbrăcat și noi, invitații, astfel de vestimentații.
Chiar îmi doream de mult timp să incerc un costum popular. M-am simțit foarte bine în el. Nu am avut opinci, așa că puteți să spuneți că sunt o maramureșeancă modernă. Vă las pe voi să apreciați dacă outfitul mă prinde sau nu!
 
SHARE WITH YOUR FRIENDS:

Summary
Article Name
MARAMUREȘ
Author
Publisher Name
www.carmennegoita.com
Publisher Logo
7 Comments
  • Melinda

    Buna,de doua zile ti-am descoperit blogul si pot sa spun ca l-am „studiat” aproape in totalitate.Cred ca e cel mai bun si cel mai profesionist blog de fashion de la noi,mi se pare ca e un blog de street style in care tu esti singurul personaj:).Te prinde foarte bine tinuta de maramureseanca,cred ca fusta ai putea sa o adaptezi intr-o tinuta de zi,eu o si imaginez deja:)

    aprilie 28, 2014 at 7:01 PM Răspunde
  • Flavia Style Source

    Portul popular maramuresan iti vine exceptional! Felicitari!

    mai 10, 2014 at 2:48 AM Răspunde
  • Deea

    Foarte frumoase. Ii sta bine si Andreei in port popular maramuresan 😀

    mai 20, 2014 at 9:09 AM Răspunde
  • Carmen Negoiță

    Multumesc Melinda.Intr-adevar mergea sa fac o tinuta de zi cu fusta, dar din pacate costumul nu este al meu. A ramas la Maramures 🙁

    iulie 18, 2014 at 9:28 AM Răspunde
  • Carmen Negoiță

    Multumesc Flavia si Deea. O sa ii transmit lui Andreea 🙂

    iulie 18, 2014 at 9:28 AM Răspunde

Leave a reply